كوره قوس الكتريكي-Electric Arc Furnace-مراحل فولادسازي در كوره هاي قوس الكتريكي

ck45-spk-spkr-spknl-mo40-cmsk-فولاد آموتيت-فولاد سردكار-فولاد گرمكار-فولاد ابزار-هاردوكس-استنلس استيل-فولاد قالب پلاستيك-vcn-فولاد نسوز-فولاد آتشخوار

كوره قوس الكتريكي-Electric Arc Furnace-مراحل فولادسازي در كوره هاي قوس الكتريكي

۱۱۴ بازديد ۰ نظر

متن كامل كوره قوس الكتريكي را مي توانيد با كليك بر روي عبارت ((Electric Arc Furnace)) مشاهده نماييد.

كوره قوس الكتريكي-Electric Arc Furnace-مراحل  فولادسازي در كوره هاي قوس الكتريكي

كوره قوس الكتريكي (Electric Arc Furnace) كه به صورت مخفف EAF ناميده مي شود. كوره اي است كه مواد فلزي با استفاده از يك قوس الكتريكي ذوب مي شود.

اين كوره ها اندازه هاي متفاوتي داشته و در ايران به صورت كوره هاي قوس الكتريكي سنتي. (تخليه از ناودان) و EBT (تخليه از كف) استفاده مي گردند.

دماي ذوب و تخليه در اين كوره ها در حدود 1600 درجه. و در بعضي از كوره هاي آزمايشگاهي گاهي به 2000 درجه سانتي گراد مي رسد.

مهم ترين مواد اوليه براي توليد فولاد و چدن در كوره هاي قوس الكتريكي. عبارتند از: آهن قراضه، آهن اسفنجي، شمش چدن كوره بلند، فروآلياژهاي آهك و فلورين مي باشد. در ايران عمدتاً از آهن قراضه و از آهن اسفنجي به صورت گندله يا خشته استفاده مي گردد. كه مي تواند به دليل فراواني واحدهاي احياي مستقيم. با توجه به در دسترس بودن منابع گاز طبيعي در ايران باشد.

نوع ديگري از ماده شارژ كوره در برخي كشورها، تغذيه مداوم آهن اسفنجي خشته شده گرم است. كوره هاي قوس الكتريكي، از طريق ذوب شدن بار كوره توسط قوس الكتريكي. ايجاد شده بين الكترود هاي گرافيتي و بار فلزي، كار مي كنند. در اين روش، ابتدا آهن اسفنجي توليد شده در فرآيند احياي مستقيم. درون كوره قوس الكتريكي ريخته مي شود تا ذوب گردد. دماي اين كوره ها به حدي است. كه در همان ذوب اوليه فولاد با درصد كربن نسبتاً پايين توليد مي شود. سپس فولاد توليد شده درون كوره پاتيلي ريخته مي شود تا در آنجا عمليات آلياژ سازي انجام شود. اين عمليات شامل تنظيم كردن ميزان كربن، اضافه كردن عناصر آلياژي و يكدست سازي تركيب فولاد است.

تاريخچه فرآيند اختراع و ساخت كوره هاي قوس الكتريكي امروزي به قرن نوزدهم باز مي گردد. اختراع اوليۀ كورۀ قوس الكتريكي بوسيلۀ همفري ديوي (Humphry davy) در سال 1808 اتفاق افتاد. همفري ديوي توانست يك قوس الكتريكي با نور شديد و دماي بالا بوجود آورد. البته اكتشاف آقاي ديوي در آن زمان توجه زيادي را به خود جلب كرد. اما اين اكتشاف براي چندين سال در حد يك كنجكاوي علمي باقي ماند. و هيچ كس نتوانست آن را به صورت عملي به كار گيرد.

اما بالاخره در سال 1878 فردي به نام ارنست ويليام زيمنس (William Siemens) اولين كورۀ قوس الكتريكي را ساخت. او توانست در يك آزمايش 2 كيلوگرم آهن قراضه را ظرف 20 دقيقه بوسيله قوس الكتريكي ذوب كند. كه در آن زمان موفقيت بزرگي بود و در سال هاي بعد سبب تحول چشمگيري در صنعت ذوب آهن شد.

فولاد رسول دلاكان

با سالها تجربۀ ارزشمند و گرانبها در عرصه تأمين و توزيع انواع ورق آلياژي و انواع فولاد آلياژي. با گواهينامه ها و آناليزهاي معتبري با ضميمه نمودن آن محصولاتش به مشتريان خويش ارائه داده است. توانسته، رضايتمندي مشتريان خويش را همواره فراهم آورد.

صنعتگر شريف و گرامي از اينكه ما را جهت خريد كالا (فولاد آلياژي) مورد نياز خويش. انتخاب مي نماييد از شما سپاسگزاريم.

ارتباط با ما

09122136675 – 02128423820-09922704358

واتس آپ: 09122136675

اينستاگرام: fooladdalakan

ايميل : fooladrasuldalakan@gmail.com

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.